Goedkoopste Hedera

Published Jun 01, 21
6 min read

Kant En Klaar Hedera Scherm

Tot deze groeisystemen behoren groene daken, groene wanden, groene gevels en dus ook de kant-en-klaar hagen. Sinds 2001 worden er door Mobilane kant-en-klaar hagen gekweekt. Inmiddels zijn er een 10-tal planten succesvol opgekweekt in een systeem dat tevens voorzien in een gaaswerk (hedera tuinafscheiding).

Toch zijn er een aantal verschillen als je goed kijkt. De Nederlandse naam van Hedera helix is kleinbladige klimop. Deze naam heeft de plant niet voor niets want als je goed kijkt, merk je dat het blad kleiner is in vergelijking met de Hedera hibernica. Een ander verschil is de bladkleur.

Hedera Colchica Dentata Variegata

Op het eerste oog is dit lastig te zien, maar als je twee klimopsoorten bij elkaar zet, merk je wel een verschil. Verder is de Hedera helix iets beter bestand zijn tegen ziekten. Over het algemeen is Hedera niet ziektegevoelig (hedera helix white ripple). De kans dat er een ziekte in komt is dus niet heel groot.

Ben je van plan om veel planten aan te schaffen dan kan het verschil in kosten enkele tientjes of honderden euro’s zijn. De verschillen op een rijtje: 1. Hedera helix heeft kleiner blad2. Hedera helix is donkerder van kleur. 3. Hedera helix is beterbestand tegen ziekten. 4. Hedera helix is vaak iets duurder dan Hedera hibernica Hedera is een snelle groeier.

Klimplant Hedera

Een hekwerk of bouwstaalmat van 1,80 tot 2,00 meter hoog moet binnen 2 a 3 jaar volledig dicht kunnen groeien. Hoe snel een bouwstaalmat dichtgroeit is afhankelijk van de verzorging zoals bemesting, watergeven en invlechten. Voor een snel resultaat is het belangrijk om jonge scheuten in te vlechten. Hoe snel een bouwstaalmat dichtgroeit, is ook afhankelijk van het aantal planten wat je per strekkende meter plant.

Houdt ook rekening met het aantal ranken wat één plant heeft. Door elke rank in te vlechten, groeit een bouwstaalmat sneller dicht. Er zijn diverse tuincentrums en websites die Hedera verkopen. Wat opvalt, is dat er grote prijsverschillen zijn bij de diverse aanbieders. Onderstaand worden de richtprijzen van de twee hederasoorten weergegeven.

Goedkoopste Hedera

Het gaat om de maten 150-175 centimeter en 175/200 centimeter. Deze maten Hedera worden vaak gekocht om een hekwerk of schutting in te vlechten. Een hekwerk of schutting heeft meestal een hoogte van 180 tot 220 centimeter. In vergelijking met de Hedera helix is de Hedera hibernica vaak goedkoper. Wanneer je op internet en tuincentrums rond de prijzen bekijkt, valt het op de prijzen erg variëren.

Hedera Hibernica KopenKant En Klaar Hedera

Voor de maat 175-200 centimeter variëren de prijzen tussen de 6,50 euro en 14 euro (hedera helix goldchild). Bij een Hedera met maat 150-175 plant je 3 planten per meter. Bij maat 175-200 plant je 2 á 3 planten per meter. Ben je op zoek naar goede kwaliteit Hedera hibernica’s voor een scherpe prijs - hedera nl.

Hekwerk Met Hedera

De Hedera helix is vaak iets duurder dan de Hedera hibernica. Hedera helix in maat 150-175 centimeter wordt aangeboden tussen de 5,95 euro en 15,50 euro per stuk (hedera verwijderen). De prijzen van maat 175-200 euro variëren tussen de 15 euro en 27,50 euro per stuk. Ben je op zoek naar goede kwaliteit Hedera helix voor een scherpe prijs.

Na de aanplant is het belangrijk om de hedera gezond te houden. Dit kun je doen door in drogere periodes voldoende water te geven en te bemesten. Het water geven van de Hedera kan handmatig of met behulp van een beregeningsinstallatie. Wat je ook vaak ziet bij een hedera haag is dat er een druppelslang wordt aangelegd.

Stekken Hedera

Het is belangrijk om de Hedera twee keer per jaar te bemesten. Het beste tijdstip om dit te doen is na de vorst in maart/april. Vervolgens geef je in juli/augustus de Hedera nog een keer mest. Wanneer je de Hedera te weinig bemest, wordt de plant minder sterk waardoor deze gevoeliger wordt voor ziekten en plagen.

Een goede meststof om Hedera te bemesten is een specifieke meststof voor vaste planten, bodembedekkers en klimop van DCM - hedera helix woerner. Dit is een meststof dat kalium bevat voor een rustige en sterke groei. Hierdoor krijg je een compacte haag. De meststof bevat ook magnesium. Magnesium zorgt er voor dat de Hedera diepgroene bladeren krijgt.

Goedkoopste Hedera

Door het snoeien houd je de haag compact. Het snoeien kan eenvoudig met een hand(heggenschaar). Het is af te raden om te snoeien bij een felle zon. De kans dat het blad verbrand is hierdoor aanwezig. Ontvang nu het tijdschrift Tuinseizoen en profiteer van de actie (ruim 40% korting op de winkelprijs).

kopen deze worden veel gebruikt als maar kunnen ook goed tegen hekken en muren groeien. Hedera klimopsoorten kun je met of zonder stokdusWij leveren hedera haag, en komen van de beste Bij onlinegroen. nl koopt u kwaliteit met 2jaar aankoopgarantie op al onze producten. Hedera klimop plant groeit zeer snel, weinig eisen stelt en te onderhouden is.

Hedera Kant En Klaar

Hedera KwekerijKlimplant Hedera

Een mooie haag met Hedera maken kan op verschillende manieren. Tegen de kan de Hedera klimop groeien. Ook kan de Hedera tegen een muur of schutting opgroeien. Door de kleine worteltjes aan de stengels groeit hij vast aan bijna alle ondergronden. Om het makkelijk te maken hebben wij een hieronder gezet die zeer geschikt zijn voor betongaasmatten of als losse haag.

Hedera BodembedekkerBloeiende Hedera

Hoeveel hedera planten per meter, vanaf 80 cm is de klimop omhoog gebonden , de kleine maten klimop zonder stok hebben 2-4 ranken en de grotere maten klimop 4-6 ranken. Om een mooie haag met Hedera te maken zijn 5 stuks per strekkende meter nodig. Dit om snel een mooie dichte haag te krijgen.

Kant En Klare Hedera HaagHedera is wel een snelgroeiende plant. Maar in het begin kan het lang duren voordat je meer prive in je tuin krijgt. Hedera kunnen het hele jaar door geplant worden, omdat ze in pot geleverd worden. In de zomer hebben ze wel meer nazorg nodig. Als je ze in het najaar plant dat is het vaak regenachtig weer, dus dan is het bijna niet nodig om water te geven, in het eerste jaar is het nodig dat ze voldoende water krijgen, om het aanslaan van de Hedera plant te versnellen.

Het bezorgen van Hedera Klimop planten is een vak apart. Ze passen vaak niet in de auto zonder te knikken of de auto vies te maken. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger of grote bestelbus nodig. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is.

Hedera Helix Wonder

Wij snappen dat hedera haag een grote uitgave is, daarom geven wij zekerheid. De zijn veel lager dan in een tuincentrum, dit komt doordat wij rechtstreeks aan de klant leveren. Zolang je met de schep in de grond kan, kan de Hedera klimop geplant worden. De Hedera klimop is in elke gewenste hoogte te koop (hedera stekken).

Navigation

Home